Що нового нам обіцяє MIUI 11?

Ось фанати Xiaomi, до яких відношу себе і я, дочекалися на нову версію улюбленої прошивки MIUI. Я пам’ятаю цю прошивку з 5-ї версії, коли долучився до розповсюдження знань про неї, а потім і до перекладу українською мовою. Якщо ви побачите у списку перекладачів у розділі “Про прошивку” MIUI Ukraine, знайте – це я. Особисто.

Тому мені дуже приємно дізнаватися про нові версії прошивки, якою я користуюсь більше п’яти років. На жаль, поки що можна про неї судити лише зі скріншотів китайської версії, але це теж корисна інформація.

Отже, поїхали.

Нову версію прошивки MIUI презентували вже півмісяця назад, але користувачам, як і раніше, доступна лише бета-версія китайського варіанту прошивки, який значно відрізняється від глобальної набором функцій і додатків. Тому якісь відомості про те, що ж нового в прошивці доводиться черпати лише з китайських джерел.

Легкий інтерфейс

MIUI 11 новий інтерфейс
MIUI 11 новий інтерфейс

Отже, перше, що кидається в очі в скріншотах MIUI 11 – це велика кількість вільного місця, зручні різноколірні іконки і підкреслений мінімалізм.
Це справляє гарне враження і має додати зручності, тому що велика кількість функцій і пунктів меню в прошивці дійсно могло заплутати кого завгодно.
Тепер орієнтуватися стало простіше.

Керування шрифтом у MIUI 11
Керування шрифтом у MIUI 11

Друге – управління шрифтом прямо в процесі. У новій версії прошивки використаний шрифт Mi Lanting Pro. На думку розробників, він виглядає більш читабельним. Але ми побачимо його тільки в латинській версії. У кириличній будуть використані схожі, але інші шрифти.
Величину, товщину шрифту і міжрядкову відстань тепер можна регулювати повзунком. Це набагато краща за попередню фіксованої системи розмірів.

Always on Display

Always on Display в MIUI 11
Always on Display в MIUI 11
Always on Display в MIUI 11
Always on Display в MIUI 11

Третє – Always on display. Розробники не уточнюють, чи буде ця функція доступна лише для AMOLED екранів, або тепер можна буде отримати зображення і текст на заблокованому і вимкненому екрані навіть на IPS LED сенсорах.
Діапазон налаштувань дуже розширився. Тепер можна регулювати колір і розмір тексту, використовувати власні слогани, також стало набагато більше зображень, віджетів і анімації.
До слова, для екрану блокування з’явилася функція «дихаючого екрану». Це коли при надходженні дзвінка або повідомлення, межі екрану починають світитися так, що не помітити оповіщення неможливо. Знову ж, невідомо, чи для всіх моделей смартфонів це доступно.

Природа в смартфоні

звуки природи в miui 11
звуки природи в міуі 11

Далі – природні звуки. Тепер, перефразовуючи відомого співака «Не сержант розбудить як людину», а саме півень. Сповіщення та сигнали можна налаштувати таким чином, щоб в кожен день тижня вас будив або сповіщав про події інший звук природи або тварини.
Доступні групи звуків лісу, вогню, землі, води, цвіркунів і цикад в ночі і денної суєти на природі.

звуки природи в miui 11
звуки природи в miui 11

Сигнали також супроводжуються візуально – шпалерами або заставками на заблокованому екрані.
Ця система природних звуків отримала престижну нагороду Red Dot – вперше в історії вона була присуджена програмному забезпеченню.
Програмно MIUI 11 також зробила великий крок вперед у порівнянні до попередньої версією.
У прошивці з’явилося три програмних комплекси.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *